Blomstergaarden

Blomstergaarden er en lille privat erfaringscenter ved Viborg i Denmark. Vi har en samling af omkring 700 forskellige varieteter af frugttræer af æbler, pærer, blommer, kirsebær og frugtbuske både gamle og nye varieteter og en helt masse andre frugter og bær. På Blomstergaarden er der også over 200 forskellige varieteter af paradisæbletræer, røn og andre pryd former af frugttræer. Samlingerne på Blomstergaarden er back-up for Pometet på Københavns Universitet (NordGen) og Blomstergaarden indsamler gen materiale af frugt fra danske haver for Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Blomstergaarden har åbent for publikum hvert år fra starten af maj til midten af oktober, så det er muligt at følge frugttræerne fra blomstring i foråret til frugt i efteråret og smage frugten. Vi arbejder med frugthistorie i Danmark og lokalt i midtjylland. Pryd former af frugttræer er en anden del af vores arbejde, specielt paradisæbler. Blomstergaarden ønsker at bevare og øge biodiversiteten i frugtsortimentet.

Vi producerer frugttræer til samlingen på Blomstergaarden og til salg til private, museer og frugthaver. Vi arrangerer ‘FrugtFestival’ I den 3. weekend i september hvert år. Vi har mange besøgende både forår, sommer og efterår. Vi arrangerer frugt relateret undervisning og guidede ture for private og små grupper. Vi undersøger de forskellige sorter af frugt til husholdningsbrug. Vi afprøver og introducer frugttræer og frugtbuske fra andre lande mest fra Nordamerica og det østeuropiske område via Sverige og Finland.

Undervisning, indsamling og distribution af frugttræer og deres historie sker i samarbejde med Dansk Landbrugs­muse­um Gl. Estrup og Pometet på Københavns Universitet.

 

 

Blomstergaarden

Bjerringholmvej 14
8830 Tjele
Denmark

Fon: +45 866 512 88

E-mail:info@blomstergaardenvedviborg.dk
www.blomstergaardenvedviborg.dk